Vinarija

Naša vinarija u sklopu resorta je među prvim privatnim vinarijama u Republici Hrvatskoj. Od 1985. godine stvaramo kvalitetna vina te novim tehnologijama dižemo stepenicu više. Za kvalitetu vina prvenstveno je zaslužno područje na kojem se vinograd nalazi. Srećom, uvjeti naših vinograda su gotovo savršeni, jer crpe potrebite nutrijente iz mineralno bogatog područja Dilj gore.

NAGRADE I PRIZNANJA

Od početaka proizvodnje, naša misao vodilja je pružiti svima eksploziju okusa koje naše vino pruža. Godišnjim kapacitetom od 250-300 tisuća litara uspjeli smo svim našim vinoljupcima osigurati vrhunsku kapljicu na njihovom stolu i to u bilo koje doba godine. Za kvalitetu vina proizvedenih u Stupničkim Dvorima uvelike je zaslužna visoka stručnost naših enologa koji strogo nadgledaju temperaturni i mikrobiloški proces fermentacije kao i daljnji tijek dozrijevanja.

Podržavajući simbiozu biljke, tla i klime, u Vinariji Stupnički Dvori trude se proizvesti grožđe s neznatnim utjecajem na njegov prirodni ciklus. A za dobro vino, osim ljubavi, potrebna je kvalitetna sorta i vrhunska stručnost čijim spojem nastaje rezultat koji ne može biti ništa manji od vrhunskog. Ručno branje, pomni odabir grozdova, kratki put do podruma te predani rad tijekom prerade osiguravaju najvišu kvalitetu i punu prirodnost soka, a upravo izdvajanje prirodnosti iz grozda njihovo je glavno nastojanje.

Strogo praćeni temperaturni i mikrobiološki tijek fermentacije, kao i daljnji proces dozrijevanja, garancija su kontinuiteta kakvoće vina Stupnički Dvori. Njega i dozrijevanje nekih od vina u malim hrastovim bačvicama proizvedenih od autohtonog slavonskog hrasta, dio su njihove težnje za postizanjem visoke kakvoće vina namijenjene sve zahtjevnijem ukusu potrošača.

Svi navedeni faktori tvore savršenu kompoziciju vinske slike Vinarije Stupnički Dvori gdje možete pronaći Stupnički Dvori Classic, Festiva, Poeta, Filozof, Lunar Eclipse i Polar Eclipse.